HK Fermenterte Drikke – en livstil

Kokosmelk Yoghurt hvordan lage (oppdatert)

Jeg er blitt helt begeistret for bulgarske yoghurt og elsker smaken, fyldigheten og ikke aller minst ingen problemer med laktose 🙂 Grunnen til det er at yogurt bakteriene spiser opp laktosen, det er godis for bakteriene og blir veldig bra for oss som har problemer med laktosen.

Du kan lese mer om hvordan du lager ekte bulgarsk yoghurt i dette innlegget her.

bb-pack-smaller (1)

Det som er så bra med Lactobacillus Bulgariucs, som Bacillus Bulgariuc selger er at den bakteriekulturen kan brukes til plantemelk, så da starter vi med kokosmelk 🙂

Jeg bruker Aroy-D som jeg kjøper på asiamat butikker, eller Rema 1000 sin på kartong de fungere bra og inneholder kun kokos og vann.

20170215_195214 (1)

Oppskrift:
8 dl kokos melk usøtet (Aroy-D, Go Tan, Rema 1000)
1-2 ts agar-agar1 ts fruktpektin (jeg brukte certo fruktpektin) / 1 ts gelatin (siden en del er usikker, så bruker en enten agar-agar, fruktpektin eller gelatin).
3 ss med ferdig bulgarsk yoghurt (melkebasert)  eller 1 pakke med bacillus bulgaricus yoghurt starter til 1 l

Varmet opp kokosmelken med pektin til ca 50c (eller 82c) under kokepunktet, deretter lot jeg den kjøle ned til ca 42c. Tok en liten del med melk i en skål og rørte ut kulturen i den, for deretter å helle alt over i kaserollen og rørte rundt i 5 min.

Brukte stekeovenen på samme måte, ved kun å sette lampen på uten noe varme. Pass på at   lokket ikke er helt på, da bakterie kulturen trenger luft for å utvikle seg.
Jeg lot kokosmelken stå i ovnen 14 timer, min. 12 timer. Deretter satte jeg den i kjøleskapet og lot den stå i 8 timer, min. 6 timer.

Da hadde jeg nydelig kremet og frisk kokosyoghurt 🙂

Hvis du vil kan du bruke av den ferdige kokosyoghurten, til å lage videre med. Men, etterhvert vil det være lite igjen av bacillus bulgaricus og en må enten bruke starter bacillus bulgaricus eller yoghurt laget av melk.

Velbekomme 🙂
20170215_194954

8 comments

    1. Heia Trine

      Jeg har oppdatert innlegget med link til Bacillus Bulgaricus som selger heirloom yogurt kultur, men du kan også bestille via meg. So et lite tips, det kommer en giveaway på Lactobacillus Bulgariucs nå til uken, om du vil se om du er så heldig å vinne 😉

  1. Jeg bestilte Bulgaria Yoghurt på nettet.Siden den måtte sendes og de var liten prisforskjellen,bestilte jeg til 8l.yougert.Jeg tenkte da at jeg ville få 8 poser for å lage 1l om gangen. Jeg fikk 1 liten pose som skal være nok til 8 l.
    Kan jeg dele opp innholde i posen, slik at jeg kan lage 1 l.om gangen.

    1. Jeg bruker som oftest ifra 8 l posen, og lager 1 l av gangen trenger ikke å dele opp innholdet i posen. Jeg har måleskjeer slik at jeg bare bruker 1/4 teskje til 1 l, ellers viktig at du får lukket posen godt med eks. poseklemmer så legger du den i fryseren.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.