HK Fermenterte Drikke – en livstil

Ny HK mak Kimchi (OPPDATERT 8 nov. ingredienser)

Mak kimchi blir sånn røflig oversatt til enkel kimchi da den er enkel å lage og kan egentlig spises med en gang, det har blitt en del kimchi oppskrifter her i bloggen. Nå kommer en ny da jeg endelig har funnet de optimale ingrediensene som skal være ganske lett å få tak på her i Norge.

Jeg lager ikke kimchi med risvelling og jeg synes denne oppskriften fungerer veldig fint uten.

Det som er mer spesielt med denne oppskriften er fiskesausen og soyasausen, når en ikke kan få tak på koreanske ingredienser så har jeg kommet frem til at disse to er de beste.
Har en asiamat butikk i nærheten, så kan de høyst sannsynlig ta inn disse 2 produktene da fleste av importørene til Norge har disse i sortimentet sitt.

Det er VIET HUONG Fish Sauce, 3 Crabs 682ml og Lee Kum Kee, premium light soy sauce, sammen med gochugaru blir dette en supergod mak kimchi 🙂


Jeg laget 2 videoer på FB siden min, del 1 er her og del 2 her.

Oppskrift:
1 kinakål så stor som mulig
ca 1 dl salt eks. confect havsalt rød farge (uten antikoalugeringsmiddel)
eller det som vi synes er et av de beste salt typene, Real salt garantert fri for mikroplast.
85 ml VIET HUONG Fish Sauce, 3 Crabs
85 ml Lee Kum Kee, premium light soy sauce
1-2 gulrøtter valgfritt den blir søtere når en bruker gulerøtter
1 liten rettish eller 1/2 stor
3-8 ss med gochuagaru, prøv det litt frem når en bruker rettish så tar den mye smak.
3-4 kinesisk hvitløk finrives
5-7 cm med ingefær grovrives
1/2 purre
1-2 løk
1 hvit kepaløk om en finner det
1 ss flytende honning eller 2 ss sukker, (vi er birøktere så har selv flytende honning, men skal du kjøpe kan du høre hos din lokale birøkter eller så blir akasie honning det nærmeste. Viktig når du har brukt opp honningen vask honning flasken/glasset grundig i såpevann da honning kan ha bakteriesporer som er ufarlig for oss, men farlig for biene).

Hvordan en går frem kan en se på disse 2 videoene jeg har laget, og er på FB siden min HK Fermenterte:
Del 1 er her og Del 2 her.

Mange spør er det nødvendig å bruke gochugaru, og til det er svaret definitivt ja. Jeg vet det er mange av hva som jeg kaller lookalike norske kimchi oppskrifter og det står vanlig chili, men har ikke møtt en som ikke er enig med meg til nå at de går aldri tilbake til vanlig chili etter at de har smakt med gochugaru 
Bildet viser av den typen som er lettest å få tak på i Norge, men er en i utlandet og kommer over butikker som har gått utvalg av koreanske varer se etter økologisk soltørket gochugaru den er helt fantastisk.


Du finner HK Fermenterte eller på:
Instagram
Facebook siden HK Fermenterte
Facebook gruppen til HK Fermenterte


1 comment

  1. Hei. I videoen på Facebook får vi ikke se prosessen med salting av kinakålen. Jeg synes salting er viktig for både trygg og best mulig probiotisk fermentering. Du som har gjort dette så mange ganger kan jo smake deg frem til hva som fungerer, men hvordan skal vi andre klare å vite hva som er bra når saltet skal skylles av? 1 dl salt på 1 kg kål skal sikkert ligge kortere eller skylles grundigere enn på en kål på 1,6 for eksempel?

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.