HK Fermenterte Drikke – en livstil

Hvem står bak HK Fermenterte – En Livstil

Her finner du Heidi Kim Nysæther, Kim blant venner 😉

Fra en bakgrunn innen alternativ behandling, spiritualitet og Naturforståselse har jeg hele tiden følt at noe manglet. Tenkte på hva de i utlandet sier  Body – Mind -Spirit, og plutselig så jeg helheten jeg har følt manglet, en trenger både å ha den fysiske kroppen i balanse, for at sjel og sinn skal fungere.

Jeg har alltid følt at noe har manglet i innen alternativ behandling, spiritualitet og naturforståelse (sjamanisme) som jeg har drevet med i mange år, så plutselig tenkte jeg på hva de sier i utlandet. Body, Mind, Spirit. Aha, så klart kroppen må også være med, altså den indre kroppen må i balanse, da får en sinn og sjel med etterhvert.
Derfor vil HK’s Fermentert Drikke omhandle akkurat: Kropp, Sinn og Sjel.

Jeg har selv hatt utrolig helsegevinster med min egen kropp, etter at jeg fikk min første kombucha scoby ifra Aina Olsen (som får æren av å ha startet det hele).

Har slitt med det som nå blir kalt IBS i mange år, og tarmen min har vel aldri vært i særlig balanse. I tillegg på grunn av IBS så utviklet Diabetes 2 seg i feil retning til tross for et ganske sunt kosthold, men det hjalp lite når medisinen ikke fikk bli tatt opp og veien til langtidsvirkende insulin ble kort (noe jeg hadde sterk motstand mot).
Men, etter at jeg begynte å drikke regelmessig kombucha (fermentert te), samtidig som jeg tok magnesium tilskudd om kvelden sank overraskende det fastende blodsukkeret, insuln mengden måtte reguleres ned og tarmen begynte å fungere igjen
Som sagt så gjort, alle som kjenner meg vet at når jeg tar dypdykk i noe, så gjør jeg det ganske så grundig. Veien ifra Kombucha til Jun og andre fermenterete drikker, fermentert surkål / ketchup har ikke vært lang, og jo mer jeg blir kjent med fermenteringen verden og helsegevinstene, bøker som leses etc. og den vesterlige medisin, som nå endelig har vitenskapelig skjønt at mye starter i tarmen er også veldig positivt. (Selv om Ayerverdic og Kinesisk medisin har vist dette lenge).

Så om du lurer, ja jeg er nesten av langtidsinsulinet, jeg har hitill kunne spist all mulig mat uten å få de vanlige reaksjonene med tarmen. Til og med kefir, som jeg lager ifra melk som ikke er behandlet, har jeg kunne drikke uten å få noe plager (har laktoseintolerans).
Advarsel, går du på medisiner for all del ikke kutt de ut eller begynn å forandre på de uten at du har snakket med legen din!

Litt oppdatering angående diabetes, jeg ble først diagoinsert med diabetes 2. Men, har alltid hatt følelsen av at det ikke stemte, så da jeg ba legen min i år sjekke meg for diabetes 1,5 LADA slå den blodprøven ut og jeg går nå på insulin. Men, vil allikevel slå et stort slag for fermentert mat og drikke, da eks. brødene jeg baker ikke slår så mye ut på blodsukkeret og jeg merker hvor bra kroppen fungerer på kombucha, melkekefir, surkål og andre godsaker 🙂

Så vil du være med på dette spennende eventyret, kan du følge meg her på HK’s Fermentert Drikke – En Livstil