HK Fermenterte Drikke – en livstil

Hvordan lykkes med kokoskefir

Første gangen jeg prøvde med kokoskefir, ble det vel hva en kan kalle interessant resultat. Men, iallefall ikke kokos kefir, slik den bør være i smak og fylde. Det er jo ikke noe laktose/melkesukker i kokos, jeg lærte også at det er forskjellige koksmelk typer på markedet og overraskende nok har selv den økologiske tilsetninger. Fant ut at cluet er å bruk enten Aroy-D (kjøpes i asiamat butikker), Go-Tan og Rema 1000 de inneholder mest kokos og kun vann, ikke noe annet.

Men, tilbake til sukker det må til når en skal bruke MelkeKefir korn (MK). Så leste jeg på Cultured Food  Life at en kunne bruke dadler som ertsatning for melkesukker, så da var det bare til å sette i gang.

  1. En tar 12 økologiske dadler i 1 dl vann (bruker Änglamark sine), lar de ligge i vann et par timer eller lengre.

2. Bruker en blender, og tilsetter litt av vannet dadlene har lagt i litt etter litt til det blir en tykk fin grøt.

3. 1 l Aroy-D kokosmelk blandes sammen i en krukke, må som oftest vispes sammen da den gjerne klumper seg litt med fettet. (på bildet er det kun 7,5 dl, om noen lurer).

4. 1 ts med daddel grøt taes oppi kokosmelken (resten av daddelgrøten taes i en tett krukke og settes i kjøleskapet).

5. Deretter lar en den stå i 10-18 timer, litt avhengig av temperaturen. Min stå litt for lenge, da den hadde skilt seg og all daddelgrøten var spist opp (stå i 15 timer). Silte vekk MK kornene, de hadde lagt på seg en 4 gram så må nå h vært fornøyd 🙂

6. Ferdig kokos kefir smaker nydelig 🙂

Kanskje skrive en litt bedre oversikt over oppskriften her:
1 l kokosmelk
18-20 gram MK korn
1 ts daddel grøt
Litt uavhengig av temperatur, sjekke etter 8 timer ellers 10-18 timer.

Om du ikke skal lage mer med en gang, sett MK kornene i 2 dl kokosmelk med 1 ts daddel grøt i en tett krukke og inn i kjøleskapet. Der har den det bra til neste gang, eller veksle med å bruke melk evt. fløte til å lage fermentert smør. Jeg veksler litt rundt om hverandre på hva jeg lager 😉

Hilsen Kim

Du finner HK Fermenterte eller på:
Instagram
Facebook siden HK Fermenterte
Facebook gruppen til HK Fermenterte

 

6 comments

  1. Hei, jeg prøvde oppskriften, men nå – etter ca 15 timer – smaker det fortsatt søtt. Det er lenge siden jeg har brukt melkekefir kornene mine. De har ligget lenge i kjøleskapet med påfyll av frisk melk innimellom. Trenger de flere omganger for å komme igang? Jeg ser det er små boblet på toppen, så «noe skjer», men smaker som sagt søtt ennå. Antar det ferdige resultatet skal ha syrlig smak og tykkere konsistens. Mvh Marit

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.