HK Fermenterte Drikke – en livstil

Nettbutikken er åpen :D

Etter stor etterspørsel har jeg åpnet opp nettbutikken, foreløpig er det et begrenset antall med te sorter. Har tatt inn svart, hvit, grønn og oolong te, er du usikker på de forskjellige te sortene har jeg hatt flere livesendinger på FB siden til HK Fermenterte og gruppen HK Fermenterte om te.

HK Fermenterte Nettbutikk all te er trygg til kombucha og jun, og veldig god å drikke 😉

Litt kort kan jeg si følgende, mange liker ikke eks. grønn eller hvit te og grunnen er ofte at det brukes kokende vann. Grønn og hvit te skal kun ha 70-80 grader, det som skjer om en bruker 100grader som er kokende vann så kommer bitterstoffene ut og teen smaker ikke godt.
Et lite tips, er du ute så skal en dyktig barista også vite at grønn og hvit te skal brygges på lavere temperatur, og de legger gjerne isbiter først i te koppen før de heller kokende vann over da får en perfekt temperatur.

Har du kun smakt twinings eller lignende som sånn sett jeg syntes var ok før jeg kastet meg inn i te universet, så kan jeg love deg en eksplosjon av smaker og opplevelser. Det er noe helt annet å få smake te ifra beste teblad kvalitet, enn den som er knust og er i de små teposene.

Hvis du lurer på hvorfor hvit te er så dyrt, når sesongen starter så håndplukkes de 3 øverste tebladene. Dette er hva som blir hvit te, og gjør at dette er en ekslusiv te med en fantastisk smak og aroma definitivt en av mine favoritter.

Oolong og pu-erh er fermenterte te og var før kun forbeholdt de adelige, de ekte er gjerne noen år gammel. Jeg har smakt jade oolong som er 12 år og fantastisk på smak, det fine med både oolong og pu-erh er at de kan trekkes flere ganger og smaken forandrer seg for hver gang.
Et tips jeg pleier å gi når en lager kombucha, er å trekke teen 3 ganger også blande de sammen og bruke til kombucha blir en fantastisk smak.
En skal være litt obs spesielt på pu-erh, det selges også en mer moderne den er dampet og selges billigere.

Til slutt, oppbevaring. Vil du oppbevare og ha det beste ut av teen din, er det viktig du har den i en luft- og lystett pose eller krukke da holder den seg lenge uten noe problem 🙂

Velkommen til re-åpning av nettbutikken min, foreløpig kun te til salg. Men, det vil også komme bulgarsk og gresk yogurtkultur ifra Bacillus Bulgaricus.Du finner HK Fermenterte her:
Instagram
Facebook siden HK Fermenterte
Facebook gruppen til HK Fermenterte
YouTube1 comment

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.