HK Fermenterte Drikke – en livstil

Bulgarsk yoghurt, noen flere tips til hvordan få den tykk :)

Nå har jeg teste ut og lagt bulgarsk yoghurt med fersk melk ifra bonden som er definitivt den beste varianten, butikk melk tar de i rangering 😉 Änglamark – Røros meieret sin melk, Q-meieret som er de beste, også kommer Tine økologisk til slutt. Har også prøvd med plantemelk som kokosmelk og nå sist fersk geitemelk 🙂 Jeg ble så glad for endelig å få prøvd ut med fersk geitemelk, og den smaker veldig godt. Kanskje ikke like god som naturell, da den har en mindre fyldighet. Men, absolutt en innertier og det skal lages mer, da med etterfermentering 🙂

Så kommer det neste store spørsmålet jeg ofte får spørsmål om; Hvordan få yoghurten TYKKK?

Etter at jeg invisterte i Severin yoghurtmaker har jeg aldri feilet, yoghurten blir mer enn nok tykk og en kan sette den på hodet og den blir værende 😉 Om du søker på severin yoghurtmaker på ebay kommer det mange opp, og jeg har denne typen Severin yoghurt maker JG3516 det følger med 7 glass og jeg fikk den ifra Tyskland til ca 260,- inkl. frakt og tenkte som så virker den ikke så er den ikke så dyr at det er noe katastrofe. Men, det skal sies, for det første frigjør jeg ovnen min, og ikke noe mellomfyldig/drikke yoghurt lenger. Fungere som en drøm, og tar ca 6-7 timer 🙂

Så tilbake til  hva mer må du gjøre for å få yoghurten tykk? Her kommer super tipset og som tok en stund før jeg skjønte 😉 En må varme melken opp til 85grader, selv om en har fersk melk jeg har prøvd med å varme kun opp til 50 grader, kan være at det går med andre yoghurt kulturer.
En varmer opp melken, fordi proteinet laktoglobulin skal denaturere slik at det lettere vil binde seg opp mot kaseinet under fermenteringen. Da får en tykk og fin yoghurt.

og ja, så vil du gjerne ha resten av fremgangsmåten? Den finner du her: Ekte Bulgarsk Heirloom yoghurt 🙂

Tips; Om en søker på google; «yogurtmaker maskin» kommer det opp mange muligheter å kjøper her i Norge, om en vil unngå å kjøpe over amazon.

3 comments

  1. Hei! Så herlig side du har, skal absolutt prøve dette!
    Er det ikke endel av de gode bakteriene som «dør» om melken blir varmet opp over 40° ?

    1. Hei

      Yogurt bakteriekulturen blir tilsatt når melken er på 42g, om du tenker på selve bakteriene som er i melken så blir en del av de bakteriene dør. Men, det er ingen naturlige probiotiske bakterier i melk, de tilsetter vi som eks. i yogurt kultur.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.