HK Fermenterte Drikke – en livstil

Hane frikassé og kraft i trykkkoker

Jeg har et eget innlegg om dette med bruk av trykkkker kontra langtidskoking, så skal ikke skrive noe særlig om det her i dette blogg innlegget du finner det her.

Dette blir om hvordan lage hane frikasé 🙂 Vi er så heldig at det begynner å bli tilgang til høner i butikkene igjen, men om du aldri har smakt hane frikasé så tror jeg du heller foretrekker hane fremover 😉

Vi er så heldige at innemellom må det slaktes noen haner og de får vi, da blir det selvsagt hane frikasé og beinrestene sammen med føtter, kråse, hjerter og innmat blir det laget super duper helse kraft av.

2 flott haner, innmat og skoldete hane føtter (en må skolde de for å få ytterlaget av).

Deler hanene opp, 2 haner er for mye mat til oss. Men, lager alt i en omgang, tilsetter løk, gulerot, purre, laurbærblad, kraft krydder til Gry Hammer, timian, hel sort pepper, her på bildet kan en faktisk se den streken hvor det står maks på inni gryten og jeg fyller opp med vann til den streken. Ved bruk av trykk koker setter en varmen på ovnen høyt opp, og når trykket er oppnådd setter en temperaturen ned. Husk at det er ikke varme det dreier seg om når en bruker trykk koker, men selve trykket og det kan en lese mer i et eget innlegg, se begynnelsen for link.

Etter to timer tok jeg kjelen til side og lot trykket gå ut, kan legge til at jeg har en trykkkoker som du ikke får åpnet før trykket er gått ut og plukker bena rent for kjøtt og tar av så mye kraft jeg trenger til å lage gjevning.

Alt av skrog og ben rester går tilbake i trykkkokeren sammen med nakke, kråse, hjerte og haneføttene, i tillegg så tar jeg oppi litt mer selleri rot og en litt mer krydder og etterfyller med vann. Lokket på og det får stå en 2 timer og deretter la trykket gå ut naturlig.
    

Kjempegod helsekraft og matkraft 🙂

Fra kraften jeg har tatt av lager jeg en gjevning med maisenna, gjør det enkelt og tilsetter maisenna til den er tykk nok urtesalt og litt mer krydder eks. timian, soppmel etc. alt etter hva du liker. Gulerøtter, purre og løk har jeg fisket opp ifra trykkkokeren, serverer sammen med kokte poteter.

sånn omtrentlig oppskrift på Hane Frikasé 🙂

2 haner
2-3 store gulerøtter grov skjæres
1 stor løk deles i 4
1 stor purre grov skjæres
evt. selleri rot eller den tilsettes etterpå når en lager kraft
krydder eks. kraftkrydder til Gry Hammer
4-5 laurbærblad
5-8 hele svarte pepperkorn
salt tilsettes når en lager gjevning

Gjevning: kraft gjevnes med maisenna, tilsette litt fløte om en vil ha en enda rundere og god smak.

Bland kjøtt og kokte grønnsaker oppi gjevningen, og voila server.

Velbekommen 🙂

Du finner HK Fermenterte her:
Instagram
Facebook siden HK Fermenterte
Facebook gruppen til HK Fermenterte

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.