HK Fermenterte Drikke – en livstil

Scoby Fruit Leather

Alle som lager kombucha vet at før eller siden for en alt for mye scoby’er, i tillegg er det starter som er viktigst når en skal lage kombucha så hva gjør en med all scoby’er da?

Jeg har i bloggen en oppskrift på scoby jeerky, men tenkte denne gangen at jeg skulle få brukt opp litt mer scoby’er ved å lage fruit leather 🙂

Som sagt så gjort, de ble kjempegode. Men, redusering av scoby overskudd? Nope, de gikk i komposten, så ingenting går til spille 😉

Jeg tok først 3-4 scoby’er de som hadde mye gjær rester på seg vasket jeg, siden jeg ikke ville ha for mye syrlighet for her bruker en også ferdig kombucha. Grovkuttet de opp og tok de i blender, her må en fylle på med ferdig kombucha til en har en gjevn puré.

Jeg tok halvt om halvt med kombucha puré og mango puré (bruker her ferdig frukt puré ifra bryggselv.no)

I tillegg tok jeg oppi 1-2 ss med kaldslynget honning, ca 1 ts chili, liten dash med salt og halve batchen 1 ts med timian (en kan også bruke andre urter, men jeg elsker timian så da ble det timian denne gangen) 😉

Da jeg ikke har dehydrator (enda), smurte jeg utover på en silikon matte og bakepapir. Ville test forskjellen, da jeg har hørt at bakepapir kan være beryktet å få av. Smurte vel ca 1/2 cm tykt, synes det holdt i forhold til de ferdige fruit leather. Men, husk at en ikke må smøre for tynt, da det tørker og trekker seg sammen ganske bra 🙂

I stekeovn med en trepinne i døren, 40c og 1 1/2 døgn en må bare sjekke underveis.

Den hvor jeg la på spesial matten bobler fortere opp, enn bakepapiret.

Som dere ser, det var lettere å få dratt av fruit leather enn bakepapiret, leste et triks om at en kunne legge den med bakepapir i fryseren litt også var det lettere å få den av.

Voila 2 flak med fruit leather, klar til å klippes opp 🙂

Ferdig klippet opp i lange remser, oppbevar i lufttett bokser og server 🙂

Velbekomme 🙂

Du finner HK Fermenterte her:
Instagram
Facebook siden HK Fermenterte
Facebook gruppen til HK Fermenterte

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.