HK Fermenterte Drikke – en livstil

Bokanmeldelse av Den Moderne Jeger

Da jeg begynte med fermentering lånte jeg boken Fermentering til Gry Hammer så lenge ifra biblioteket at det var rent pinlig, men så var det ingen som egentlig dessverre hadde den på ventelisten så derfor fikk jeg lov å utvide lånefristen hele tiden (sånn ca i 1 år).

Fermentering er en kjempegod bok, slik som mange av mine andre kokebøker som er flittig brukt og den er virkelig å anbefale.

Så kom Gry Hammer med Den  Moderne Jeger, jeg var så heldig å få et eks av boken og kan bare si en ting, den er den beste jeg har lest om fermentering hittill. Min kjære mann begynte å lese litt i den først, og heldigvis fikk jeg kapret den før han fikk lest videre. Begynt å lese på den i sengen, og hadde det ikke vært for at jeg var så trøtt så hadde jeg lest gjennom hele boken, den var veldig vanskelig å legge ifra seg.
Ja, alt er så rett, ifra tittelen hva er det å være en Moderne Jeger, helheten tenke i et holistisk og økologisk aspekt, ifra hvordan vi dyrker jorden, til hvordan vi behandler dyrene, til hvordan vi tilbereder maten vår.
I tillegg har boken mange spennende oppskrifter, og med igjen med bakgrunnshistorie hvorfor det er viktig å beholde kortreist og lokal produsert mat og hvordan vi beholder helheten i et veldig moderne samfunn, der det er lett til å ty til «død» hurtigmat.

Jeg kan virkelig anbefale Den Moderne Jeger, en trenger ikke  å ha noe interesse for fermentering i utgangspunktet for etter å ha lest denne boken så tror jeg alle får en interesse for iallefall å prøve seg på noen av oppskriften. Gry Hammer har skrevet den så levende, inspirerende og kanskje satt en finger på at vi må våkne opp og tenke på hva er det vi egentlig spiser, og hvordan vi vil spise.

Selv har jeg fått oppleve hvor stor virkning fermentering, og bærekraftig mat kan ha å si for helsen.

Så her kan jeg virkelig bare oppfordre løp og kjøp, nå er vi også i  Desember og tror mange vil være glad om Den Moderne Jeger ligger under juletreet juleaften 2017 😉

Bestiller du den direkte ifra Gry Hammer, har hun Den Moderne Jeger på salg nå og en kan få med en signert utgave 😉

For virkelig å feire Den Moderne Jeger, fant vi økologisk høne på butikken i Harstad så i dag blir det klassisk hønsefrikasé, yummie 🙂

Hilsen en moderne jeger; Kim 😀

Du finner HK Fermenterte her:
Instagram
Facebook siden HK Fermenterte
Facebook gruppen til HK Fermenterte

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.