HK Fermenterte Drikke – en livstil

Scoby candy med frukt puré

På et eller annet tidspunkt får en bare for mange scobyer, og siden det er viktigst å gi starter videre og en scoby som bonus får en ihvertfall for mange 😉

Da er scoby candy et godt alternativ, jeg har her i denne oppskriften laget scoby candy med frukt puré da jeg ikke er så int. i all den ekstra sukkeret som mange oppskrifter bruker.
(Et lite obs, har en unger som kan bli i høygir på koffein var litt forsiktig om en bruker vanlig te med koffein. Nå har jeg riktignok kun hørt om negative effekter hos hund og katt, men siden det har vært dødsfall hos dyr kan det være lurt å ha det i bakhode. Selv om jeg riktignok tror at en må spise store mengder, for å ha noe negative effekt).

Så over til den kreative delen 🙂 Jeg har denne gangen brukt jun scoby, så er ikke helt sikker på hvor mye det har spilt inn på smaken. Men, disse med kirsebærpure smakte mye bedre, enn de med mango som jeg laget med kombucha scoby.

Først ta noen scobyer av gjevn og fin størrelse, ca 1/2 -1 cm tykk.

Deretter kutter en opp i fine strimler, ikke la de bli for tykke da tar det en evighet å tørke.

Jeg har ferdig frukt puré ifra Bryggselv.no disse er 90% ren frukt og 10% sukker, i tillegg tok jeg 1 ss kaldslynget honning. Ca 2 dl med frukt puré, men nok til at scoby bitene dekkes.

Lar de ligge i fruktpuréen ca 1 1/2 døgn, i vanlig romtemperatur.

Siden jeg ikke har dehydrator må jeg bruke stekeovnen, lar scoby bitene først dryppe av så legger jeg de over på et teflonunderlag (prøvde med bakepapir, var ikke vellykket), men om en har de ristene som går begge veier er de supre å bruke.

Når det gjelder temperatur på ovnen, må en forsøke seg frem. Min ovn går ned til 30c men det blir for lite, så jeg fant ut av 45c med en sleiv i åpningen ble rett og en dreper ikke alle de goe bakteriene. Jeg lar min ovn gå i ca 1 – 1 1/2 dag for at de skal bli tørket nok (derfor drømmer jeg om en dehdyrator) 😀

Etter et par timer eller når en ser at scobyene har tørket litt opp, kan en ta de av teflonmatten og bare la de ligge på risten.

og voila, til slutt har en scoby candy har ikke møtt en som ikke har likt disse, men jeg sier ikke ifra før etterpå hva de har smakt 😉

Hilsen Kim

Du finner HK Fermenterte eller på:
Instagram
Facebook siden HK Fermenterte
Facebook gruppen til HK Fermenterte

2 comments

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.