HK Fermenterte Drikke – en livstil

Ny HK Kimchi oppskrift

Jeg liker å prøve nye varianter av kimchi, og her er en ny knallgod oppskrift 🙂

En må ha ekte koreansk fermenterte reker «Saeujeot» , og de kan du kjøpe her på ebay. Du må ikke ha Saeujeout, i min andre HK Kimchi oppskrift bruker en vanlig reker i lake. Men, dette blir noe helt annen smak, så prøv gjerne denne oppskriften 🙂

Her er altså oppskriften på min nye HK Kimchi:

1 Kinakål (vanlig str.)
1 pakke med vårløk
1 stor løk
4 ss gochugaru (koreansk rødt pepper)
3 ss om du vil ha litt mildere smak
1dl økologisk eplecider edikk eller vanlig edikk går også ann.
1 dl overbrygget kombucha eller min. 3 uker gammel / alt. 1 dl risvinedikk alt. hvitvinsedikk
1 liten boks med ansjos (55g)
2 ss med saeujeout få med både reker og væske
3 kinesiske hvitløk
1 liten ingefær
evt. rettish, gulerøtter, purre
ca 1 dl  salt til pr kinakål i saltlake, enten natten over eller min. 3 timer.

Kutt kinakålen først i 2 halvdeler og del så de to halvdelene i to nye.

Deretter kutt «roten» nederst på kinakålen.

Skjæres i ca 3-4 cm biter, tenk munfullbiter.

Legges i vann med salt over, legges lagvis, kinakål, salt osv. lar det stå min. 3 timer eller natten over. Skyll minst 3 ganger, og vask ut saltet. Smak til slutt, kinakålen skal ikke smake salt, og den skal kunne bøyes lett «bend like a yoga».

Lag gochugaru blandingen først, i en bolle blandes eplecideredikk, kombucha, finhakket ansjos og væsken, sauejeout, gochugaru, finrevet hvitløk og grovrevet ingefær, la stå og trekke sammen og begynner på de andre grønnsakene.
Deretter finsnittes løk, vårløk kan gjernes kuttes på skrå i litt store biter 2 cm. Vil en ha purre og rettish finsnittes de, og gulerøtter kan enten grovraspes eller en bruke ostehøvel/mandolin og snitter opp nedover guleroten.
Deretter blandes alt sammen.

La alt stå i romtemperatur et par timer, sjekk om det bobler i væsken. Sjekkes på denne måten; ta en stor flat skje og press ned så væsken kommer opp, er det små bobler i vannet er fermenteringen i gang, og en kan sette krukken inn i kjøleskapet. En kan enten oppbevare det i en lufttett container, eller ta det over i krukker med patentlokk. Du kan begynne å spise etter et par dager, men bedre å vente litt lengre om du klarer det ?

Velbekomme 😀

Du finner HK Fermenterte eller på:
Instagram
Facebook siden HK Fermenterte
Facebook gruppen til HK Fermenterte

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.